Over Salemate

Salemate is gestart om technische bedrijven te ondersteunen bij het succesvol bouwen van een goed lopend bedrijf. Bij veel techbedrijven ligt de focus op productontwikkeling. Dat is ook logisch want hier ligt vaak de expertise. Het risico is echter dat er geen of te weinig aandacht is voor commercie; klant en businessmodel. Helaas is nu nog 90% van de techbedrijven niet succesvol op lange termijn. 70% hiervan faalt door te weinig focus op op commercie en gebrek aan leiderschap. Wij zijn ervan overtuigd dat de kans op succes op lange termijn veel groter kan en dat de kans op falen met juiste aanpak en focus voorkomen kan worden. Commercie is namelijk cruciaal voor een succesvol bedrijf.

Dé verbinding

Salemate is dé verbinding tussen commercieel talent en tech ondernemers. Salemate bestaat namelijk uit een uitgebreid team van commerciële experts die in elk van de commerciële fases ondersteuning kunnen leveren. Daarmee leveren de Salemates de nodige flexibiliteit in netwerk, kennis en expertise die in het begin zo belangrijk zijn.

Commerciële trainingen & recruitment

Salemate heeft een hands-on trainingsprogramma ontwikkeld voor beginnende technische ondernemers die zich commercieel willen ontwikkelen. Wanneer het commerciële proces operationeel is binnen jouw bedrijf, kunnen we ook ondersteunen in het aantrekken van vaste commerciële medewerkers. Dit om zo de verkoopkosten op lange termijn te drukken.

Ervaar de voordelen voor jouw startup zelf, neem vandaag nog contact op

Waarom kiezen tech ondernemers voor Salemate?

Met Salemate vergroot je als tech onderneming de kans op succes op lange termijn. Kiezen voor Salemate geeft jouw onderneming voordelen:

 • Meer omzet
  • Breed, warm netwerk, snel aan tafel en deals sluiten
  • Verhogen van innovatiekracht
 • Doelgerichte ondersteuning door onze Salemates
  • Training, coaching & advies door vak- & domeinexperts
  • Uitvoerende ondersteuning van commerciële strategie tot en met verkoop
 • Professionele organisatie met commercieel gedreven experts
  • Brede expertise onder een dak
  • Nauwe samenwerking met financieringsexperts & kennisinstellingen

Strijp-S, Microlab

Salemate is gevestigd op Strijp-S, in Microlab, dat als innovatieve en creatieve omgeving goed bij het bedrijf past. Door het grote aantal members bij Microlab lopen veel collega-bedrijven spontaan binnen bij Salemate met vragen over ondersteuning op salesvlak. “Op Strijp-S zitten we midden in het ecosysteem van innovatieve bedrijven en start-ups, dat is de ideale omgeving voor ons.” Salemate werkt nauw samen met The Future.