Sander de Bont

Ervaren, gepassioneerde en ondernemend ingesteld met een rugzak vol ervaring uit de techniek.  Ik neem mensen, teams, organisaties mee vanuit strategie en beleid naar oplossingsgericht denken, handelen en ontwikkelen. Ik ben in- en extern klantgericht, breed technisch georiënteerd, analytisch ingesteld met focus op waarde, mens en team.

Achtergrond:
Opgegroeid vanuit de techniek en later business development en product/marketing management daaraan toegevoegd. Dit geeft een mooie mix van inzichten en skills om bedrijfsstrategieën en visie te vertalen naar concrete stappen voor de gehele organisatie.

Ervaring:
15jaar brede ervaring vanuit diverse functies van engineer tot manager in diverse branches binnen de maak/productie industrie, material handling en logistiek, ICT en machinebouw.

Ruime ervaring in het managen van totale productontwikkeling en aansturen van R&D-teams. Dit bestrijkt het gehele V-Model van idee fase, prototyping, fabricage, installatie tot en met service en onderhoud. Inclusief het projectmanagement over de verschillende stadia en de go-to-market strategie voor een succesvolle marktintroductie.

Specialiteiten:

  • Product Ontwikkeling (managen van totale productontwikkeling en aansturen van R&D-teams)
  • Product Redesign (esthetisch of user experience verbetering en herpositionering)
  • Product Modularisatie (Engineering to Order naar Configure to Order trajecten)
  • Product Strategie & Marketing (roadmapping, marktintroductie, verdienmodellen, product portfolio)
  • High-tech, robotisering, industrie 4.0/Smart industry vraagstukken

Een succesvol product of dienst bevat meer dan een technische oplossing. Vanuit mijn kennis en ervaring help ik graag om alle facetten rondom het product/dienst in te richten om te verzekeren dat het een succes wordt, want: Een slecht gerealiseerd maar in principe waardevol idee is alleen maar een cadeau aan je concurrentie!

Chat openen